12 maart 2024.

Succesvolle start kaartverkoop voor theaterspektakel Kaatje bij de Sluis

STEENWIJK – In juni vormt de Blokzijler sluis twee weken lang het middelpunt van theaterspektakel Kaatje bij de Sluis. Op steenworp afstand van dit podium werden op maandag 11 maart het verhaal, de acteurs en het productieteam van de fantasierijke openluchtvoorstelling aan de pers gepresenteerd. Dit feestelijke moment bij sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis luidde tevens de start van de kaartverkoop in.

Inspiratie uit de toekomst
Producent Han Evers van M.O.L. Producties deed uit de doeken hoe zijn fietsritten langs Franse sluizen hem op het idee brachten voor de unieke locatie voor de voorstelling. Scriptschrijver Bouke Oldenhof lichtte een tipje van de sluier op over het verhaal, waarin de legende van de 17e-eeuwse herbergierster Kaatje centraal staat. De Kaatje in zijn verhaal kan echter helemaal niet koken, en al hallucinerend door salie krijgt ze haar recepten vanuit de toekomst ingefluisterd door Fons en Anneke van Groeningen, de oprichters van restaurant Kaatje bij de Sluis.

Anneke ontmoet Anneke
Voor Christine Albers – die de rol van Anneke van Groeningen vertolkt in het verhaal – was de bijeenkomst wel heel speciaal: ze ontmoette de échte Anneke. De oud-eigenaresse vertelde het publiek zelf zichtbaar geëmotioneerd over het succes en de baanbrekende gerechten van het sterrenrestaurant, en haar dierbare herinneringen aan het runnen ervan samen met haar man Fons. Muzikaal leider Barbara Lok bracht vanachter haar piano als klap op de vuurpijl samen met ‘Kaatje’ Marion Mulder en vier koorleden een vrolijk lied dat indruk maakte.

Toost op succes
De presentatie werd afgesloten met een toost op succes. En dat is er: maandag gingen direct de eerste kaarten over de toonbank, en binnen enkele uren waren alle vroegboektickets al uitverkocht. “Een overweldigende start,” aldus producent Han Evers.

Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis is van 12 tot en met 22 juni acht keer te zien in Blokzijl. Ga voor informatie en kaarten naar www.theaterspektakelkaatjebijdesluis.nl.