16 december 2023

De voorbereidingen voor het vrolijke, fantasievolle en muzikale theaterspektakel Kaatje bij de Sluis, dat gebaseerd wordt op de legende van Kaatje zijn gestart. Zo’n honderd zangers, acteurs en muzikanten zijn betrokken bij de theaterproductie van Stichting M.O.L. in en om de sluis van Blokzijl. Koorleden hebben zich massaal aangemeld, in enkele weken tijd zijn er zo’n 80 aanmeldingen binnengekomen.

De eerste audities voor de acteerrollen zijn afgerond. De selectiecommissie heeft het moeilijk gehad om de rollen te verdelen, want het niveau van het zang- en speeltalent was ongekend hoog. Inmiddels is duidelijk welke auditanten zijn gekozen voor het gezenderde ensemble met rollen van onder andere zeemannen en inwoners van Blokzijl. Voor de hoofd- en bijrollen is een tweede auditieronde gepland.

Kaatje bij de Sluis
Veel deelnemers hebben eerder meegewerkt aan prachtige herkenbare voorstellingen als `Storm over Beulaeke’ en ‘Theaterspektakel Fanfare’. Zij bezingen deze keer Kaatje bij de Sluis. Maar wie of wat is dat eigenlijk? De herbergierster uit een verhaal van Fons van Groeningen? Het sterrenrestaurant waarmee Van Groeningen Blokzijl op de kaart zette? Of nog iemand anders?

Sluis als centraal decor
Het verhaal ontvouwt zich te midden van de historische omgeving van Blokzijl, waar de sluis als centraal decor dient voor deze bijzondere voorstelling. Ontroerende en swingende nummers worden uitgevoerd door een professionele band en een koor onder de bezielende leiding van Barbara Lok. Een authentiek zeilschip als onderdeel van het decor, de gepassioneerde uitvoering van de getalenteerde regionale cast en een verhaallijn om van te smullen beloven een onvergetelijke ervaring.

Inschrijving voor kaarten
De voorstellingen staan gepland van 12 tot 23 juni 2024. In januari vindt het peilmoment plaats voor een go of no-go door de producent. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu al wel vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst. Zij worden dan op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom de productie, horen als eerste wanneer de kaartverkoop start en kunnen direct profiteren van vroegboekkorting.

Inschrijven kan via www.demeenthe.nl/theaterspektakel-kaatje-bij-de-sluis-blokzijl.