15 februari 2024.

STEENWIJK – De voltallige cast is bekend van het muzikale theaterspektakel Kaatje bij de Sluis dat in juni in Blokzijl te zien is. Het verhaal is gebaseerd op de legende van herbergierster Kaatje en het bekende restaurant Kaatje bij de Sluis dat dit jaar haar 50-jarig bestaan viert. Op dinsdag 13 februari werd de taart feestelijk aangesneden als traditiegetrouw startmoment van de repetitieperiode.

Cast
Meer dan honderd getalenteerde acteurs, zangers en professionele muzikanten uit Blokzijl en omgeving zijn bij de productie betrokken. Marion Mulder vertolkt de rol van Kaatje, de 17e-eeuwse herbergierster die faam maakt door haar gerechten te kruiden met nieuwe, oosterse kruiden. Waldemar Hoving en Christine Albers spelen de rollen van Fons en Anneke van Groeningen, de restauranthouders die de door salie hallucinerende Kaatje kookadviezen geven vanuit de jaren 1980. Andere hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor Hieke van den Akker als de bezorgde moeder van Kaatje, Joran Schuijn als haar zeevarende minnaar en Andries Bakker als oude vishandelaar.

Bidfood trotse hoofdsponsor
De fantasierijke openluchtvoorstelling vindt plaats in en rond de sluis van het pittoreske Zuiderzeestadje Blokzijl. Horecagroothandel voor foodprofessionals Bidfood heeft als hoofdsponsor zijn naam verbonden aan het unieke theaterspektakel van M.O.L. producties. De regie is in handen van Mitchell ten Hove, de muziek en teksten zijn geschreven door Barbara Lok en Wim Rebergen, en het script komt van Bouke Oldenhof, die ook de succesvolle voorstelling Hanna van Hendrik schreef.

Start kaartverkoop
Op maandag 11 maart start de kaartverkoop. Het theaterspektakel gaat in première op 12 juni en speelt tot en met 22 juni. Meer informatie is te vinden op www.theaterspektakelkaatjebijdesluis.nl.